Türkçe English
  • 07 Eylül 2016
  • Yazan: Semin
  • Kategori: Haberler
Kadın Tarım Çalışanları Sosyal Sorumluluk Projesi, Elmalı, Antalya

Kadın Tarım Çalışanları Sosyal Sorumluluk Projesi, Elmalı, Antalya

Semin Sanayi ve Ticaret A.Ş. kadın tarım çalışanlarına yönelik yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında Antalya’nın Elmalı ilçesinde farklı köy ve mahallelerde kadınlarla buluştu.

Elmalı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü himayesinde gerçekleşen eğitimlerde İlçe Müdürü Sayın Dilek Boğatimur ve ekibi eğitimlere eşlik etti. Eymir Köyü, Zümrütova Köyü ve Çukurelma Köyü’nde 3 gün süren eğitim faaliyetlerinde kadın tarım çalışanlarına temelde kişisel koruyucu donanım seçim ve kullanımı olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği, sosyal güvenlik hakları ve girişimcilik konularında bilgiler verildi.

Semin A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Öymez, eğitimlerde Kadın Çiftçilerin sosyal güvenliği için tarım sigortalılığı konusunu kapsayan 6270 sayılı yasa ile gelen haklarını anlatarak başladığı eğitimlerde geçici veya sürekli iş göremezlik, emzirme ödeneği, evlenme ödeneği, maluliyet, yaşlılık ve ölüm aylığı gibi konularda bilgilendirme yaptı.

İş sağlığı ve güvenliğinde kişisel koruyucu donanım ile ilgili konuları aktaran Öymez ile kadınlar güvenlik kültürünü nasıl oluşturacakları konusunda sohbet ettiler. Genç girişimci kadın bir çiftçi, eşinin ilaçlama için ilk kez maske kullandığında yaşadıklarını anlattı. İlaçlama yaptıktan sonra eskisi gibi sağlık sorunları yaşamadığını ve eşinin gece rahat uyuduğunu anlatan kadın çiftçi, “eşim bir daha asla maskesiz ilaca gitmem diyor, ben de zaten mümkünü yok onu maskesiz ilaca yollamam, o benim hayat ortağım” diye konuştu. Eymir Köyü’nde eğitime ev sahipliği yapan kadın çiftçi Serpil Alkaya, “biz bilinçli olursak çocuklarımıza da öğretiriz” diyerek eldiven ve maske konusunda komşularına da öncülük etti.

Hem kendilerini korumak hem de aile bireylerine güvenlik kültürü aşılamak adına oldukça hevesli olduğu görülen eğitimlerde, katılımcı kadınlar, örtüaltı yetiştiricilik, tahıl ve meyvacılık gibi pek çok tarım alanı yanısıra hayvancılık gibi pek çok sahada yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlerde hangi kişisel koruyucu donanımları kullanacakları, satın alırken nelere dikkat edecekleri, CE işareti ve diğer işaretleri nasıl okuyacakları gibi bilgiler aktarıldı. Takma, çıkarma, temizleme, bakım gibi konularda da pratik teknikler öğretildi.

Kategori

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KONUSUNDA DESTEĞE Mİ İHTİYACINIZ VAR? Bize Ulaşın